Pazartesi, Mayıs 22, 2023
Ana SayfaDış Mekan BitkileriEn Çok Bilinen Bambu Türleri

En Çok Bilinen Bambu Türleri

En Çok Bilinen Bambu Türleri

en-cok-bilinen -bambu-türleri
en-cok-bilinen -bambu-türleri

En Çok Bilinen Bambu Türleri ;Bambular, bahçeler için harika bir seçenek olduklarından ve iç mekanlarda suda veya saksıda bulunmaları mümkün olduğundan, evlerde giderek daha fazla yer almaktadır. Bilimsel adıyla Bambusoideae , aslında çim ailesinin bitkilerinin bir alt ailesidir. Her biri kendine has özelliklere sahip 200’den fazla bambu türü vardır.

En Çok Bilinen Bambu Türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız , en iyi bilinenleri ve onları evde bulundurmaya özen gösterdiğimiz bu bitkievreni.com makalesinde bize katılın.

Ofis İçin Alınabilecek En Güzel Bitkiler Hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.

Kaç farklı bambu türü vardır?

Geniş bir dağılıma sahip ve çok çeşitli olan, 1 metreden daha kısa bir yükseklikten 25 metreye kadar inanılmaz bir yüksekliğe sahip olabilen bir bitki türüdür. Tropikal ve ılıman iklimlerin yanı sıra otsu veya odunsu iklimler vardır ve hatta bazıları tırmanıcıdır. Başta da belirttiğimiz gibi 200’den fazla bambu türü vardır .

Bambu, ahşabının özelliklerinden dolayı, yüksek dayanıklılığa sahip olması ve büyük rejenerasyona sahip bir bitki olması nedeniyle dünyada inşaatlarda en çok kullanılan ağaçlardan biridir. Burada bambunun sürdürülebilir bir kaynak olarak kullanımı hakkında daha fazla bilgi veriyoruz .

Daha sonra, En Çok Bilinen Bambu Türlerinin neler olduğunu ve özelliklerini göreceğiz .

Bunlar en uzun bambu türlerindendir. İçi de oyuk olan güçlü, sert ve odunsu gövdelerden oluşur. Geleneksel olarak Asya ülkelerinde kabin ve inşaar yapımında kullanılmıştır. Bambusa bambuları , minimal invaziv olmaları ile karakterize edilir.

Bambu Çeşitleri - Bambusa Bambu
Bambu Çeşitleri – Bambusa Bambu

Bambu Phyllostachys

Bu bambular , gövdelerinde altın veya siyah bir renk gösterme eğilimindedir ve rizomları saksı boyunca uzayıp onu kaplayabildiğinden, kökleri kırılan kırılgan saksılara ulaşabilecek kadar güçlü olmasına rağmen, en iyi iç mekan bambu türlerindendir . Kökleri çok kuvvetlidir, hatta betonu bile delip geçer.

Bambu Çeşitleri - Phyllostachys Bambu

Sasa Bambu

Sasa Bambuları, çok uzayamayan, akan kökleri olan küçük boyutlu bir bambu cinsidir. Tam da bu nedenle, aynı toprakta yetişen diğer bitkileri ortadan kaldırabildiklerinden, onlara fazla özgürlük vermeyen kaplarda ve boşluklarda ekilme eğilimindedirler.

Bambu Çeşitleri - Bambu Sasa

Saksıda bambu Yetişir mi?

Saksıda bambu Yetişir mi? Birçok bambu, bahçede veya iç mekanda saksıya ekilebilir. Ancak diktiğiniz bambu türüne dikkat etmek gerekir. Phyllostachis ve Sasa cinslerinin kökleri, pottan kaçan ve istila etmek için daha fazla toprak arayan ve ayrıca gerçekten güçlü olan ve çok sert malzemeleri kırabilen çok istilacı köklere sahiptir. Bu nedenle bu bambular için seramik kaplar kullanmayınız, reçine veya başka bir dayanıklı malzemeden yapılmış olanları kullanınız.

Bu anlamda fargesia bambu çeşitlerinin de sert saksı yetiştirilmesi tavsiye edilir , örneğin:

  • fargesia kızıl
  • fargesia murielae
  • Fargesia Robusta Campbell
  • fargesia angustissima

Bu çeşitler kök istilacı değildir, bunun yerine yavaş yavaş ilk gövde etrafında gelişir.

Şans bambusu nedir?

Şans bambu nedir? Şanslı bambu olarak adlandırılsa da , bu bitki aslında bir bambu değil, dracaena cinsinin bir Dracanea deremensis’idir . Hem gevşek çubuklar halinde hem de küçük gruplar halinde birçok bahçe mağazasında satın alınabilir ve satın aldıktan sonra hafif bir alt tabaka ile bir saksıya veya toprağa nakledilmesi tavsiye edilir, böylece kökleri daha fazla özgürlüğe sahip olur.

Şans bambuları hakkındaki bu diğer makalelerimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bambu Bakımı Nasıl Yapılır? – Temel Bakım

Bambu, az bakım gerektiren çok dayanıklı bir bitkidir . Bu ve herhangi bir dekorasyona verdiği oryantal tarzın estetik dokunuşu sayesinde, her türlü iç mekanlarda ve bahçelerde giderek daha popüler hale geliyor. Bambuların temel bakımı şunlardır :

Bambu Sulaması Nasıl Yapılır?

İç mekan bambularının büyük çoğunluğu su bitkileridir, bu nedenle büyük miktarda düzenli ve bol sulamaya ihtiyaçları vardır. Tabii ki bitkinin köklerinin uzun süre suda kalmaması önemlidir, aksi takdirde hastalanabilirler. Bu nedenle, sıcak iklimlerde veya mevsimlerde haftada dört kez, ılıman koşullarda haftada iki kez sulama yapılması önerilir.

Bambu Gelişimi

Bu bitkiler yüksek büyüme ve çok istilacı olma eğilimindedir. Bu nedenle, bir saksıda her mevsim bir nakile ihtiyaç duyacaklar veya köklerin saksıyı kırma riskini bile üstleniyorsunuz. Ayrıca, bambunuzu dış mekana dikecekseniz, bitkinin yayıldığı yüzey alanını kontrol altında tutmak için köksap önleyici bariyerler koymanızı öneririz.

Bambuların Işık İhtiyacı

Bambu çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duymaz, hatta gölge yerlerde doğal olduğu için doğrudan almaması daha iyidir. Aşırı ışık karşısında bitki sararır ve hatta ölebilir.

Bambuların Sıcaklık Gereksinimi

Söylediğimiz gibi, bu bitkiler tropikal veya ılıman iklimlere özgüdür, bu nedenle çok düşük sıcaklıklara iyi dayanmazlar. Çok soğuk bir bölgede yaşıyorsanız, büyük olasılıkla bambunuzu iyi durumda tutmakta sorun yaşarsınız ve iç mekanda bir tane seçmek en iyisidir.

Aşağıdaki video ve bu diğer makale ile bambu bakımı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

Bambu Çeşitleri ile ilgili daha fazla makale okumak istiyorsanız , Dış mekan bitkileri kategorimizi ziyaret etmenizi öneririz .

Kaynak: wikipedia.org

Bitkiye Dair Herşey www.bitkievreni.com da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
3,782TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
Recommended
Şans Bambular Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey sans-bambuları-hakkında-bilmeniz-gereken-her-şey Şans Bambuları…
Cresta Posts Box by CP
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogcu bunu beğendi: