Çimler Neden Sararır?

Çimler neden sararır? Bahçelerimize dikilen ve özenle yönetilen yabani otların sararması hepimizin karşılaştığı sorunlardan biridir. Suda ve bakımda ihmal edilmediğini düşündüğümüz çimlerin sarardığını görmek hepimizi üzüyor. Emeklerimizin boşa gittiğini düşünmemizin bu sorunun temel nedeninin ne olduğunu merak ediyoruz. Aslında bu sorunun nedeni bilgi eksikliğimizden kaynaklanan kötü uygulamaların sonucudur.
- Çimlerinizi çok az veya çok sulamak
- Çimlerinizin yeterince besin almasını sağlayamıyorsanız,
- Çimleri çok kısa kesmek ve toprağı güneşte kurutmak
- Çimlerin ekildiği alanın bakımını ihmal ederseniz,
- O kadar uğraştığımız çimlerin sararması veya çürümesi sorunu ile karşı karşıyayız.
Şunlar da ilginizi çekebilir: Çimlerdeki yabani otlar nasıl temizlenir
Şunlar da ilginizi çekebilir: Yabani Otlar Nasıl Temizlenir?
Çimlerin sararması nasıl engellenir?
Çimler neden sararır? Çimlerin sararmasının nedeni bizim ihmalimiz veya yanlış kullanımımızdır. Bu uygulamalara dikkat etmek, çimlerinizi gelecek yıllar boyunca yeşil tutmanıza yardımcı olabilir.
- Çimler ne zaman sulanır sorusunun cevabına göre sabah ve akşam saatleri gibi günün serin saatlerinde sulamayı tercih edin;
- Gerektiğinden fazla sulamam, su içmem,
Çimlerimizi gübreleyerek, - Biçtiğimizde, biraz daha yüksekte bırakın,
- Çim bakımınızı düzenli olarak ihmal etmeyerek
Sararmayı önleyebilir.
Kuruyan Çimler Nasıl Canlanır?
Çim kurudu, ne yapacaksın? Çim yeşil olacak kadar kuru değilse, sulama yeşillendirme sağlar. Bunun için önce kuruturken su verilerek çözelti sağlanması önemlidir. Doğrudan kurutmanız varsa, bunu çözmek için çimlerinizi sulamanızı öneririz.
İlk olarak, çimleri sulama yoluyla yeşillendirme olasılığını test ediyoruz.
Yeterince suladığınızdan emin olun.
Yeşillendirme işe yaramazsa, çim biçilmeli ve tekrar çimlendirilmelidir.
Yukarıdaki koşullara uyulursa kuru otlardan kurtulmak mümkündür. Kuru otla ne yapılır diye düşünen arkadaşlarınızla içeriği paylaşırsanız faydalı olur.
Bahçedeki Çimler Neden Sararır?



Bahçedeki Çimler neden sararır? Sarı çim sorunları çeşitli koşullardan kaynaklanabilir. En yaygın olanı kurudur, ancak aşırı azot başka bir şeydir. Bu en çok köpek idrarında görülür, ancak doğurganlıktan da gelebilir.
Azot, gübre oranındaki ilk sayıdır. Yeşil yapraklar yetiştirir ve sağlıklı bir çim için gerekli bir besindir. Ancak, çok fazla nitrojen çimlerinizi sarartabilir. Bunun nedeni kökleri yakması ve toprağın pH’ını değiştirmesidir. Bu, köklerin diğer besinleri ve suyu emme yeteneği ile ilgili sorunlara neden olur. Gübreyi daima derinden sulayın.
Aynı şekilde, köpek idrarı azot bakımından yüksektir ve çimenler üzerinde lekeler yakar. Bunlar, yeşil çimlerle çevrili sarı lekeler olarak kolayca tanınır. Bunun nedeni, idrar bölgesinin seyreltik kenarlarının aslında çimlenmesi, ancak konsantre merkezinin kökleri yakmasıdır. Bahçenin farklı alanlarına gidebilmek için fido eğitimi alınmalıdır.
Diğer bir potansiyel neden ısı ve güneş ışığıdır. Aşırı sıcak hava ve tam gün güneşe maruz kalan alanlar çabuk kurur ve ısı çimleri zorlar. Sonuç olarak, sarı alanlar ortaya çıkar. Daha sık sulama sorunu çözecektir.
Çim Hastalıkları ve Zararlıları
Köpeğiniz yoksa ve çok su içiyorsanız, suçluyu bulmak için ellerinizin ve dizlerinizin üzerine basmanız gerekebilir. Küçük tırtıllar veya böcekler çim köklerine yapışabilir ve rengi etkileyebilir veya hastalığa yakalanabilir. Sarı çim hastalığınız olup olmadığını belirlerken kalıpları arayın.
Soluk sarı çimen, hastalık veya eksiklikten kaynaklanabilir. Azot veya demir eksikliği yeşil rengin solmasına neden olur. Toprak testi, kusurlu alanların nerede olduğunu size gösterebilir ve ardından bunları bitkisel gıdalarla düzeltebilirsiniz.
Hastalık, en yaygın olanlardan bazıları ile birlikte genellikle mantardır.
- peri yüzük
- kar kalıbı
- fusarium
- müstehcen
Bahar püskürtmeli mantar ilacı ve kültürel sarı çim bakımı ile savaşın. Buna düzenli sulama, kaşıntı ve havalandırma, uygun şekilde biçme ve erken ilkbahar ve yaz başında çim yemi sağlama dahildir.
Hala sorunu bulamıyorsanız, bir büyüteç çıkarın ve çimlere uzanın. Bıçağı çıkarın ve sazdaki tırtılları ve böcekleri arayın. Böcek larvaları herhangi bir sayıda çim kökünü yiyebilir. Yetişkinler genellikle bir sorun değildir, bu nedenle larvalara gençken ulaşmalısınız. Suçluyu belirledikten sonra, o haşere için reçete edilen ilacı kullanın.
Sararan Çim Nasıl Düzeltilir?



Çimler neden sararır? Çimlerinizin neden solduğunu anladıktan sonra, sarı çimlerinizi nasıl yeşile çevireceğinizi bulmanın zamanı geldi. En kolay yol, çimlerinize iyi bakmak ve çiminizin canlılığını ve sağlığını iyileştirmektir, böylece zararlılar veya hastalık problemleriyle savaşma gücüne sahip olur.
- Ahşabı çok fazla güneş ışığı alacak şekilde inceltin.
- Biçme makinesini elinizde tutun ve çimleri yalnızca keskin bir şekilde biçme sırasında biçmeye devam edin.
- Drenajı iyileştirmek ve köklere hava sirkülasyonunu artırmak için çimi havalandırın.
- Zararlılara ve liman hastalıklarına karşı bir yuva oluşturabilecek fazla çim kesimlerini kazıyın. Aynı şey yapraklar için de geçerli.
- Hardal rengi çim bakımının bir başka önemli yönü de derinden sulamaktır, ancak nadiren sabahları yaprak bıçaklarının kuruması için zaman olduğunda.
- Önerilen şekilde gübreleyin ve çimlerinizden kaynak emebilecek yabancı ot rakiplerine dikkat edin.
Sararan çim nasıl yeşerir?
Çimler neden sararır? Çim nasıl büyür? Sarı çim nasıl büyür? Hava sıcaksa, çim çok sararabilir. Bu durumda, sararmayı doğrudan ortadan kaldırmak için düzenli sulama gerekir. Çimlerinize en baştan bakmak, çimlerinizi bu şekilde tutmak için çok önemlidir.
Düzenli Sulama: Sulama düzenli olarak yapılmalıdır. Bunun için her gün su vermek önemlidir. Bir sulama sistemi kullanarak sulama yapmak nihai çözüm olacaktır.
Doğru Biçme: Çimlerinizi çok kısa biçerseniz maalesef sararır. Bunun için çimlerin doğru biçme tekniği ile kısaltılmasına özen gösterilmelidir.
Düzenli olarak sulamak ve biçmek, sararmış çimlerin yeşerdiği zamanlarda olumlu sonuçlar verebilir.
Kuruyan Çimler Nasıl Canlanır?
Çim kurudu, ne yapacaksın? Çim yeşil olacak kadar kuru değilse, sulama yeşillendirme sağlar. Bunun için önce kuruturken su verilerek çözelti sağlanması önemlidir. Doğrudan kurutmanız varsa, bunu çözmek için çimlerinizi sulamanızı öneririz.
İlk olarak, çimleri sulama yoluyla yeşillendirme olasılığını test ediyoruz.
Yeterince suladığınızdan emin olun.
Yeşillendirme işe yaramazsa, çim biçilmeli ve tekrar çimlendirilmelidir.
Yukarıdaki koşullara uyulursa kuru otlardan kurtulmak mümkündür. Kuru otla ne yapılır diye düşünen arkadaşlarınızla içeriği paylaşırsanız faydalı olur.
Sararan Çimler Nasıl Yeşerir?
Bir diğer önemli konu ise sararmış çimenlerin nasıl yeşile döndüğüdür. Sorunu nasıl düzeltirim? Adım adım bir uygulama sağlanır.
- Uygun çim biçme uygulaması.
- düzenli sulama işleri.
- Hayvan arkadaşlarınızı çimenlerden uzak tutun.
- Güneşli havalarda daha fazla sulayın.
Sararmış çimlerin yeşile dönmesi için yukarıdaki adımların takip edilmesi gerekmektedir. Tüm bu uygulamaları takip ederseniz çimlerinizin daha yeşil olduğunu gözlemleyebilirsiniz.
kaynak: wikipedia.org
https://www.kadinlarkulubu.com/haberler/cimlerin-sararma-nedenleri-nelerdir-sararan-cim-nasil-yeserir.2195/
Bitkiye Dair Herşey www.bitkievreni.com da