Pazartesi, Mayıs 22, 2023
Ana SayfaAkvaryum BitkileriAnubias Bitkisi Ve Türleri

Anubias Bitkisi Ve Türleri

Anubias Bitkisi

Anubias Bitkisi Ve Türleri; Bu yazıda anubias bitkisinin özellikleri, anubias bitkisinin bakımı nasıl yapılır, akvaryumda  nasıl olmalı gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. Deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yazımıza yorum yapabilirsiniz. Hazır olduğunuzda bildiğimiz anubias bitkisinden bahsedelim.

Anubias bitkileri, hem yeni başlayanlar hem de uzun süreli hobiler için tercih edilen tatlı su bitkileridir. Sağlam, etkileyici yeşil yaprakları ve sağlam köy yapısı dikkat çekiyor. Sağlam yapısı ve görsel çekiciliği, akvaryumda bitki yetiştirmek isteyenler için akvaryum dekorasyonlarına dahil edilmesi kolay bir bitki türü olmasını sağlar.

Bu yazımda akvaryumlarında Anubias bitkisi yetiştirmek isteyenler için bilmeniz gerekenlerden bahsederek onları nasıl sağlıklı tutabileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Alt başlıkta Anubias bitkisinin özelliklerini ve bakım ipuçlarını inceleyeceğiz ve merak edebileceğiniz tüm detayları paylaşacağız.

Anubias bitkisi dayanıklı ve büyümesi kolay bir bitkidir. Bu sayede yeni başlayanlar bile rahatlıkla besleyebilir. Doğal yaşam alanı, Batı Afrika’daki hızlı akan nehirler ve akarsulardır. Tamamen veya kısmen su altında kalacak şekilde yetiştirilebilir. Bu özellik sayesinde farklı ortamlara uyum sağlayabilirsiniz.

Akvaryumdaki maksimum uzunluk 40 cm’ye ulaşabilir. Diğer akvaryum bitkilerine göre büyümenin yavaş olduğu söylenebilir. Tüm Nubian türlerinde olduğu gibi, yatay değil dikey olarak büyür. Zemini örtmek istiyorsanız, sık sık budamanız gerekecektir.

Bilimsel olarak Anubias barteri olarak adlandırılır. Anubias barteri, nana bitkisi ile aynı türe aittir. Anubias nana bitkisinden sadece yaprakların şekli ve boyutunda farklılık gösterir. Bu iki bitkiye ek olarak başka türler de vardır. Anubias barteri glabra, Anubias barteri caladiifolia, Anubias coffeefolia ve Anubias hastifolia diğer Anubian bitkilerinin isimleridir.

Şunlar da ilginizi çekebilir: En İyi 10 Tatlı Su Akvaryumu Bitkisi 
Şunlar da ilginizi çekebilir: Saz Bitkisi Ve Bakımları
Şunlar da ilginizi çekebilir: Java Moss – Java Yosunu

Anubias Bitkisi Özellikleri

İlginç bir şekilde, bilimsel terminolojileri Anubias, Mısır’ın öbür dünya tanrısı “Anubias”ın adından türetilmiştir. Suda yaşayan çiçekli bitkiler arasında yarı sucul sulak alanlara uyum sağlayabilen bir tür olup, fizyolojik yapısı nedeniyle Araceae familyasına aittir. Ayrıca Nubia, CO2 istemeyen bitki türlerinin en saygın akvaryum bitkilerinden biridir.

Bilimsel ismi: Anubias 

Doğal yaşam alanı: Orta ve Batı Afrika bulunur

Bakım zorluğu: Kolaydır

Boyu: Maksimum 40 cm

Aydınlatma: Orta seviye

Sıcaklık: 22 ile 28 derece arası

pH: 6.5 ile 7.5 arası

Su sertliği: Yumuşak ile orta sert arası

Anubias Bitkisinin Doğal Yaşam Alanı

Anubias-bitkisi-doğal-yaşam-alanı
Anubias-bitkisi-doğal-yaşam-alanı

Tropikal Batı Afrika kıyı şeridine yakın küçük alanlarda esas olarak vahşi doğada bulunur, Mali, Orta Zaire, Bamako ve Batı Afrika’nın bazı iç kısımlarında da bulunur. Tropikal Afrika akarsu ve nehirlerinin gölgeli alanlarında yetişen Anubias türleri, yetiştirildikleri bölgeye bağlıdır.

Örneğin, Anubias bakterileri Gine’den Kongo’ya en yaygın türdür. Anubias afzelii, Anubias Gigantea ve Anubias Gracilis sadece kuzey batı tropikal Afrika’da yaşar, diğer türler daha güneyde bulunur.

Şunlar da ilginizi çekebilir: Akvaryum Bitki İsimleri ve Özellikleri
Şunlar da ilginizi çekebilir: Amazon Kılıcı Bitkisi
Şunlar da ilginizi çekebilir: mikra bitkisi

Anubias bitkisinin yaşam koşulları

Anubias-Barteri

Bitkiler kısmen suda veya tamamen suda büyüyebilir. Çoğu bitki türü gibi, anubias da su yüzeyinin yakınında veya üzerinde büyüyebilir. Bitkilerin sergilediği esnek yaşam koşulları, onları akvaryumlarda kullanım için ideal kılar. Akvaryum dışında teraryumda ve kapalı kapta nemli koşullarda yetiştirilebilir.

Anubias tank boyutu

Anubias bitkilerinin bazı çeşitleri küçüktür, ancak minimum akvaryum boyutu 30 litre olmalıdır. Büyük boy çeşitleri olduğu da unutulmamalıdır. Uygun habitat oluşturmak için daha büyük türler 50 litre veya daha fazla tanklarda yetiştirilmelidir. Şimdi gerekli su parametrelerini özetleyelim.

Akvaryumunuzdaki Anubias bitkilerinin bakımı

Dayanıklılığı takdir edilse de yavaş büyümesiyle de bilinen bu bitki, akvaryumunuzda belirli su parametrelerini korur ve bitkinizin gereksinimlerine dikkat ederseniz daha sağlıklı bir büyüme gösterecektir. Büyümeyi hızlandırmak için sıcaklık, pH ve sertlik değerleri korunurken akvaryum aydınlatmasına öncelik verilmelidir.

Anubias-Nana

Anubias Dikimi

Nadiren temel bileşenlere dahil edilir. Gömmek için köksapın kumda bırakılması gerekir. Aksi takdirde, bitki çürümeye başlayacaktır. Genellikle kayalara, ağaç köklerine ve diğer süslemelere takılır. Ait olduğu yapıya kendini sarana kadar bağlı kalmalıdır. Bunu bir misina veya dikiş ipliği kullanarak yapabilirsiniz. Kullandığınız ipliğin zamanla solmasını istiyorsanız dikiş ipliği daha uygundur.

Anubias Bakımı

Bitki gübreleri kullanılarak ideal büyüme sağlanabilir. CO2 takviyesi de kötü bir fikir değil. Doğal ortamda olduğu gibi, akan su gereklidir. Bunun nedeni, yapraklar üzerinde yosun ve döküntü birikmesinin en aza indirilmesidir. Gerekli koşullar tam olarak sağlanırsa çiçekler açar. Ancak bu, fosfat miktarının iyi bir şekilde kontrol edilmesini gerektirir. Yaklaşık 2ppm (2ppm) olmalıdır.

Anubias-Nana-Minyon

Hemen hemen her ortamda büyüyebilse de, uygun akvaryum aydınlatması ve CO2 takviyesi Nubian takasının büyümesini destekleyecektir. Ancak besin yönünden fakir akvaryumlarda bile uzun süre karanlıkta bırakılarak hayatta kalabilirler. Bitkinin algleri kontrol altında olduğu sürece ölmeyecektir.

Bakımı çok basittir. Tek ihtiyacınız olan budama için keskin ve temiz bir alet. Bu akvaryum makası olabilir. Yeni sürgünler kesilebilir ve akvaryumun başka bir yerine ekilebilir. Bitkinin köksapını her parçada 3-4 yaprak bırakarak makasla kesin. Kesilmiş rizomları tek bir yere bağlayabilir veya tamamen büyüyene kadar suda yüzdürebilirsiniz.

Sıcaklık, pH ve sertlik

İyi bir termometre 22-28°C aralığında iyi büyür, bu nedenle sıcaklığın bu aralıkta olduğundan emin olun. Çok yüksek veya çok düşük bir pH seviyesi bitkinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle pH seviyesini 6,0 ile 8,0 arasında tutun.

Bitkiler, çok çeşitli su sertlik seviyelerine dayanabilecek yapılara sahiptir. Ancak genel sertlik için 2-15dGH ve karbonat sertliği için 3-8KH en uygun seviyelerdir.

Anubias Akvaryumu

Anubias barteri bitkisinin yaprakları oldukça serttir. Birçok balık yaprak yemeye cesaret edemez. Alt tabaka olmadan büyüyebildiğinden, bitkileri öldüren balıkların bulunduğu bir akvaryumda tutulabilir. Bazen olmasa da, balonlu sakız ve akvaryum balığı bir akvaryumda hayatta kalabilir.

Anubias-Nana

Artık Anubias barteri tesisi hakkında yeterince bilgi sahibi olduğunuza göre, bir tane alabilirsiniz. Satın aldığınız bitkilerin canlı yeşil yapraklara, kalın rizomlara ve sağlıklı köklere sahip olduğundan emin olun. Yaprakları çatlamış veya delinmişse bitkiyi almayın. Ayrıca yosunlu bitkilerden uzak durun.

Anubias Bitkisi Aydınlatma

Düşük veya güçlü ışık altında yaşayabilir. Düşük ışıkta yavaş büyür. Parlak ışıkta daha hızlı ve bereketli büyür, ancak bu sefer yosun sorunlarınız olabilir. Litre su başına 0,5 ila 0,75 watt yayan bir ışık kullanmak en iyisidir. T5 veya T8 floresan lambaları kullanabilirsiniz. LED lambalar da iyi bir alternatiftir. Ancak çoğu akvaryumcu LED lambalara floresan lambalar kadar güvenmez.

Anubias Barteri bitkisi hakkındaki makale burada sona eriyor. Deneyiminizi aktarmak veya eksik yerleri tamamlamak istiyorsanız yazıya yorum yapabilirsiniz. Akvaryum Bitkileri forumunda soru sorabilir ve sosyal gruplarda paylaşabilirsiniz.

Anubias bitkisinin aydınlatma gereksinimleri

Aydınlatma, iyi büyüme ve hayatta kalma için bitkilerin temel gereksinimlerinden biridir. Anubias genellikle yavaş büyüme gösterir. Daha hızlı büyümelerini sağlamak için yoğun aydınlatma koşulları gözlendi. Ancak yoğun aydınlatma yosun oluşumuna neden olabilir, bu nedenle aydınlatma süresinin doğru belirlenmesi önemlidir.

Farklı bitki türleri, farklı aydınlatma koşulları gerektirir. Bazıları düşük ışığa, diğerleri orta ışığa ihtiyaç duyar. Çoğu türün ihtiyaçları göz önüne alındığında, sağlıklı bitki büyümesi ve alglerin önlenmesi için orta ila düşük ışık koşulları önerilir.

Anubias bitkisinin Gübre İhtiyacı

Gübreleme konusunda sizi zorlayacak bir bitki değildir. Gübreleme yapılsada yapılmasada başarılı bir şekilde gelişebilirler. Bir çok hobici, Anubias bitkisinin besin eksikliği belirtisi göstermiyorsa gübre uygulamasına gerek olmadığını iddia ediyor.

Anubias-bitkisi-doğal-yaşam-alanı

Bitkilerin gübre uygulamasına ve karbondioksit takviyesine olumlu yanıt verdiği bilinmektedir. Bunun için güvenilir markaların sıvı gübrelerini kullanabilirsiniz. Anubias’ın yapraklarında demir ve manganez içeren sıvı bir gübre uygulayarak sararma ve sarı lekeleri en aza indirebilir veya önleyebilirsiniz.

Anubias Çeşitleri

Daha önce de belirtildiği gibi, Anubias suda ve yarı suda yaşayan çiçekli bitki türlerinden biridir. Akvaryum yetiştiriciliğinde çok popüler bir tür olan Anubian bitki çeşidinin, yeni çeşitlerin ortaya çıkmasıyla birlikte birçok başka alt türü vardır. Bu bölüm, akvaryumlarda sıklıkla bulunan Nubian bitki türlerini açıklamaktadır. İşte en çok tercih edilen Anubian bitki çeşitleri:

  • Anubias Barteri
  • Anubias Gigantea
  • Anubias Bonsai
  • Anubias Kahve Yaprakları
  • Anubias Congenis
  • Anubias Frazeri
  • Anubias Gracilis
  • Anubias Longifolia
  • Anubias Nana
  • Anubias Nana “Marina”
  • Anubias Nana “Ufaklık”
  • Anubias Nana “Yuvarlak Yaprak”

Anubias Barteri

Genellikle orta veya arka plan bitkisi olarak tercih edilen Barteri, tartışmasız en büyük çeşitlerden biridir. İyi büyümek için yeterli aydınlatmaya ihtiyacı var. Bununla birlikte, Anubias Barteri’nin çok çeşitli aydınlatma koşullarına dayanabileceği bilinmektedir. Anubias yayılımı, rizomun bölünmesi ve yan sürgünlerin ayrılmasıyla gerçekleştirilir.

Anubias-Barteri
Anubias-Barteri

Anubias Gigantea

Oldukça yaygın bir cins olduğunu söyleyebiliriz. Gigantea yavaş büyüyor ve sağlıklı büyümesi için yeterli aydınlatmaya ihtiyacı var. Batı Afrika hobisine dahil olan bu tür büyüktür ve akvaryum tankları için arka plan bitkisi olarak yerleştirilebilir.

Anubias-Gigantea
Anubias-Gigantea

Anubias Bonsai

Anubias ailesinin en küçük suşu olduğunu söyleyebiliriz. Yavaş büyüyen bir çeşittir ve ışığın büyüme hızına önemli bir etkisi olmadığı için çok az ışık gerektirir. Küçük boyutları nedeniyle akvaryumlarda ön plan bitkisi olarak kullanılabilirler.

Anubias Kahve Yaprakları

Yaprakları kahve ağacına benzediği için “Coffeefolia” adını almıştır. Batı Afrika’daki akvaryumumuza konuk olan bu tür de yavaş büyür ve az ışık ister. Orta veya arka plan bitkisi olarak bir tanka yerleştirilebilmesi için ortalama bir boyuta sahiptir. Bu tür dalgalı yapraklara ve çok koyu bir renge sahiptir.

Anubias-Coffeefolia
Anubias-Coffeefolia

Anubias Congenis

Bu tür, yemyeşil rengi ve uzun yaprak şekli ile ayırt edilir. Boyu 15 cm’ye kadar büyüdüğü için ön plan veya orta boy bitki olarak kabul edilir. Az ışık gerektiren yavaş büyüyen bir türdür.

anubias-congenis
anubias-congenis

Anubias Frazeri

Anubias Barteri ve Anubias Congenis türlerinin bir kombinasyonundan yetiştirilen bir melezdir. Düşük ila orta ışıkta iyi büyür. Koyu yeşil sivri uçlu yaprakları vardır. Diğer türler gibi yavaş büyüdüğü için orta saha için en uygun bitkidir.

Anubias-Frazeri
Anubias-Frazeri

Anubias Gracilis

Yazımızın içeriğinde bazı türlerin üçgen yaprak yapısına sahip olduğundan bahsetmiştik. Gracilis 20-30 cm. Boyunuzu uzatabilirsiniz. Çoğu çeşitte olduğu gibi, yavaş büyüyen bitkiler düşük ila orta parlaklıkta gelişir. Akvaryumda rozet veya arka plan bitkisi olarak kullanılabilir.

Anubias-Gracilis
Anubias-Gracilis

Anubias Longifolia

Adından da anlaşılacağı gibi, Longifolia 25 cm uzunluğa ulaşabilir. yüksekliğe ulaşılabilir. Bu nedenle bir akvaryumda orta veya arka plan bitkisi olarak yetiştirilebilir. Yeterli yükseklikte bir tanka ön plan bitkisi olarak yerleştirilebilir. Congenis gibi uzun yaprakları vardır. Orta derecede aydınlatma gerektirir ve büyümesi orta derecede yavaştır.

Anubias Nana

Anubias nana, Batı Afrika’nın tropik bölgelerinde yetişir ve benzersiz küçük boyutu nedeniyle ön plan bitkisi olarak tercih edilir. Düşük ışık gerektiren yavaş büyüyen bir türdür. Özellikle akvaryumlarında ahşap ürünler kullanmayı tercih edenler için özgün ve şık bir dekorasyon oluşturabilirsiniz. Bir misina ile bir ağaç köküne veya lav taşına takılabilir.

Anubias-Nana
Anubias-Nana

Anubias Nana Marina

Anubias Nana’nın bir alt türüdür, ancak 5-10 cm boyutlarında en popüler çeşitlerden biridir. aralığı, akvaryumun ön planı olarak kabul edilir. Çok yavaş büyüyen ve gölgeli alanlarda daha sağlıklı büyüyen ışık seven bir türdür.

Anubias-Nana-Marina
Anubias-Nana-Marina

Anubias Nana Minyon

En küçük Anubian türlerinden biri. Minyon olanların yönetimi daha kolaydır ve daha az aydınlatma gereksinimi vardır. Daha küçük bir tane büyütmek için, onu bir kayanın veya mangrovun köküne tutturun. Çürümeyi önlemek için köksapın alt tabakanın üzerinde olduğundan emin olun.

Anubias-Nana-Minyon
Anubias-Nana-Minyon

Anubias Nana – Yuvarlak Yaprak

5-10 cm’ye kadar küçük yapılar. Yükseklere kadar büyüyen bir tür, tezgahlarda ön plana yerleştirmek için uygundur. Yuvarlak yapraklı türler, kompakt yapılara kıyasla daha düşük aydınlatma gereksinimlerine ve daha yavaş büyümeye sahiptir.

Anubias Bitkisi Nasıl Budanır?

Anubias bitkisi nasıl budanır? Anubias bitkileri, şekli büyütmek için köksaptan ileriye doğru uzanan yapraklarla büyür. Yapraklar büyüdükçe bitkinin boyunun da uzadığını fark edeceksiniz. Zamanla büyümeye devam eden Nubian bitkileri, şekillerini kaybettikleri veya farklı bir dalda dikilmeleri gerektiği için budanır. Ayrıca yapraklar sararıp eridiğinde bitki budanmalıdır.

Anubias Bitkisi Akvaryuma Nasıl Dikilir?

Anubias bitkileri akvaryuma nasıl dikilir? Rizomlu bitkiler, akvaryumun besin açısından zengin substratına ekilebilir. Ancak ekim yaparken köksapı kumun altına gömmemeye özen gösterin. Bitkinin köksapından uzanan beyaz kökler kuma dokunabilir ve besinleri emebilir. Ancak köksap toprakta kalırsa çürüyebilir.

Başka bir dikim seçeneği, bölünmüş rizomları lav kayaları, kayalar ve kökler gibi sert yüzeylere tutturmaktır. Akvaryuma koymadan önce ip, misina veya akvaryum için güvenli süper yapıştırıcı ile dekoratif bir yüzeye yapıştırın. Fiksasyon işlemi bitkiye zarar vermemek için dikkatli yapılmalı ve bitki ayrılamayacak şekilde sıkılmalıdır.

Anubias bitkisi nasıl çoğaltılır?

Anubias bitkisi nasıl çoğaltılır? Anubias bitkisinin uzamış bir köksap ile büyüdüğünden bahsetmiştik. Uzatılmış gövdeyi budama ile parçalara ayırarak bitki çoğalabilir. Bitkiler, izole edilmiş her bir köksapın farklı bir dalda ekilmesiyle çoğaltılabilir. Yetiştirme sürecinde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de temel dikim kurallarına göre ekim yapmaktır.

Anubias Hangi Türler İçin Uygundur?

Anubias, karides ve salyangoz gibi omurgasızlarla ve çoğu balık türüyle uyumludur. Tetralar, lepistesler, mollyler ve diğer balık türleri gibi tropikal balıkların kolayca yenmemesinin nedeni, tüketilmelerini zorlaştıran sert, kösele yapraklarına sahip olmalarıdır. Ancak bazı sakız türlerinin yapraklarını kemirme gibi durumlar olabilir.

Anubias Sorunları ve Hastalıklar

Akvaryumunuzda nubian bitkileri varsa her şey sorunsuz gidiyor gibi görünse de bazen nubianızla ilgili bazı problemler ve hastalıklarla karşılaşabilirsiniz. Şimdi bu sorunları, hastalıkları ve çözümlerini alt başlıklar halinde ele alacağız.

Anubias Yapraklarında Yosun Neden Oluşur?

Bir akvaryumda yosun büyümesi, tank suyunda çok fazla ışık ve besin olduğunda meydana gelir. Yüksek ışık, aşırı gıda atıklarından amonyak ve nitrat birikimi ile birleştiğinde, algler endişe verici bir oranda yayılacaktır. Camlarda ve süslerde büyüyen yosunlar sonunda Anubiasın yapraklarına ulaşır.

Yosun büyümesi ve hatta bitki yapraklarına sıçraması, su bitkilerinin sağlığına zarar verebilir, boğulabilir ve gıda kaynakları için rekabet edebilir. Bu yosun oluşumunu kontrol etmek için verilen ışığın süresini azaltabilirsiniz.

Öte yandan, suyu kirletebilecek ve yosun oluşumuna neden olabilecek aşırı besleme ve gübrelemeden kaçının. Son olarak, düzenli su değişimlerini kaçırmayın. Ayrıca bir diş fırçası ile yapraklardaki yosunları nazikçe kazıyabilirsiniz.

Anubias Köklerinde Çürüme Neden Olur?

Anubias kökleri, daha doğrusu köklerin bağlı olduğu köksapların kuma gömülmemesi gerektiğini daha önceki başlıklarımızın altında belirtmiştik. Çünkü tabana gömülen köksaplar zamanla çürüyecek, bitkinin formunda ve yapraklarında bozulmalar görülecektir.

Bitkinin formunda herhangi bir bozulma söz konusu olduğunda köksapı yukarı çekmek ve çürüme işaretlerini kontrol etmek uygun olacaktır. Eğer çürüme başlamışsa köksap dokusu üzerine kahverengimsi yumuşama beraberinde çürüme görülebilir. Bu durumda her çürümüş doku izini kesin.

Temiz, taze ve sert dokuya ulaşana kadar kestiğinizden emin olun. Çünkü geride kalan bir çürük kalıntısı dahi köksapı etkilemeye devam edebilir. Sonrasında bitkiyi bir kaya veya kök dekoruna tutturarak zemin kumuna gömmediğinizden emin olarak tekrar konumlandırabilirsiniz.

Anubias-Kökünde-Çürüme-Neden-Olur
Anubias-Kökünde-Çürüme-Neden-Olur

Anubias Yaprakları Neden Sararır?

Bu, Anubias türlerinin bazen karşılaştığı ve genellikle güçlü aydınlatmadan kaynaklanan yaygın bir sorundur. Bitkiyi tankta gölgeli ve daha az aydınlık bir alana taşıyın. Taşımanın mümkün olmadığı durumlarda ışık azaltıcı çözümler uygulanabilir. Yapraklar kısmen sararırsa, bitki demir ve manganez gibi besin maddelerinin eksikliği belirtileri gösterebilir. Eksikliği tedavi etmek için demir ve eser elementli gübrelerin verilmesi yardımcı olacaktır.

anubias-yaprak-sararması
anubias-yaprak-sararması

Anubias Bitkisinin Faydaları

• Bakımı ve üremesi kolay olan bu cins, yeni başlayanlar için iyi bir başlangıç ​​seçeneğidir.
• Balık veya karides akvaryumları için gölge ve barınak sağlayın.
• Çekici yeşil yapraklar ve zarif yapı ile akvaryum dekorasyonunu güzelleştirin.
• Porsiyon büyüklüğü bile oksijen katkısı açısından akvaryuma yardımcı olur.
• Yararlı bakteriler ve omurgasızlarla beslenen biyofilmler için ek yüzey alanı sağlar.
• Yoğun Anubias kolonileri, akvaryumdan nitrat alımı yoluyla nitratları azaltmaya hizmet eder.

Anubias Fiyatı

Bitkiler çoğu evcil hayvan mağazasında ve akvaryumda satılabilir. Popüler türlerin yanı sıra üretimi de kolaydır, bu nedenle nadir türler dışında fiyatı uygundur. Ayrıca online mağazamızdan uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Anubias-Nana-Marina

 

Akvaryum bitkileri satın alırken sağlıklı yeşil yaprakları olmasına, yapraklarda sarı veya kahverengi lekelerin olmamasına ve güçlü bir kök yapısına sahip olmasına dikkat edin. Hiçbir koşulda hasarlı bitkiler satın almamalısınız. Ayrıca yeni satın aldığınız bitkiler, zararlı parazitlerin ve hastalıkların akvaryumunuza girmesini önleyecektir. Bitkilerinizi tanka koymadan önce karantinaya almayı unutmayın!

Kaynak: wikipedia.org

Bitkiye Dair Herşey www.bitkievreni.com da

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
3,780TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
Recommended
Hamianthus Micra Bitkisi Akvaryum-Micra-bitkisi Akvaryum Micra Bitkisi; Bu yazımızda micra…
Cresta Posts Box by CP
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogcu bunu beğendi: